Bakom Herman Miller Aeron

Herman Miller startade sin verksamhet år 1905 under namnet Star Furniture i Zeeland, Michigan.

Om Herman Miller Aeron

Kontorsstolen Herman Miller Aeron är en väligenkänd kontorsstolen under 2000-talets tech-era. Dock så är det få som vet att kontorsstolen Aeron har sin grund hos designerna Bill Stumpf och Don Chadwick att skapa möbler för äldre personer. Kontorsstolen Herman Miller Aeron lanserades år 1994 och blev snabbt en hit med sina 1000 USD i inköpskostnad. Aeron fick snabbt mycket uppmärksamhet i bland annat Silicon Valley där kontorsstolen syntes i allt från tidningar till tv-serier.

Herman Miller anlitade Bill Stumpf och Don Chadwick i slutet av 70-talet då företaget ville börja tillverka bättre möbler de äldre då befolkningen snabbt åldrades. Resultatet blev Sarah Chair, en stol som hade stoppad klädsel men med mesh väv istället för en träform. På så sätt formades sittytan bättre beroende på vem som satt i den. Sarah Chair gick inte hem hos Herman Miller, det fanns ingen butik som sålde exklusiva möbler till de äldre och designerna lämnade företaget. Men efter ett tag återupptog Herman Miller kontakten med Stumpf och Chadwick för att ge stolen ett nytt försök, efter 2 års arbete så blev Aeron äntligen klar. Herman Miller oroade sig dock över Aerons ovanliga och märkliga utseende på den tiden, det visade sig att det var en av Aerons största försäljningspunkter, att den var annorlunda! En fabriksnya Herman Miller Aeron rullar av bandet hos fabriken var 17:e sekund!

 

  • Läderarmstöd
  • Svankstöd/Lumbar pad
  • Posture-Fit
  • Hjul till olika typer av golv
  • Köp Herman Miller Aeron i modeller A, B eller C

Anpassa din Refurbished
Herman Miller Aeron

Din Herman Miller Aeron blir egentligen din närmaste arbetskamrat, ni träffas dagligen och gör underverk, se till att skäm bort din Aeron!