Den ikoniska Aeron-stolen har hittat sin efterträdare med 2017 lanserade Remastered. Produktionen av Aeron Classic avslutas, med början av 2018 kan endast den renoverade versionen köpas.Men att betrakta den klassiska Aeron som har förflutit skulle vara fel. Aeron Classic är och kommer alltid att vara designikonen på 1990-talet - och förblir dess värdestabilitet när den tas väl hand om. Eftersom frågor om god smak inte bör diskuteras kommer många samlare att tro på Aeron Classic. Nyfiken designvänner kanske emellertid vill veta om den nya Aeron håller sina löften eller inte. Efter ett längre sittprov tror vi: Med Aeron Remastered hoppade Herman Miller rätt in i det 21: a århundradet och skapade nya ergonomiska insikter till en värdig efterföljare. 

En jämförelse med sex små men fina förändringar:

Ökad ergonomisk stabilitet
Medan Aeron-stolen stöder övre eller nedre ryggen med PostureFit eller Lumbal Pad kommer Remastered fortfarande med en Lumbal Pad men också med en förnyad PostureFit SL. Denna uppfinning stöder båda områdena, eftersom två kuddar (justerbara med två små kuggar) stödjer både sakrum och lordos (därav namnet "SL"). Således garanteras ergonomisk stabilitet och den hälsosammaste sittpositionen.På grund av marknadsgenomträngningen av PostureFit på mer än 90% erbjuder de flesta återförsäljare endast PostureFit SL-versionen för Remastered.

Förbättrad andningsförmåga

Både Aeron-stolen och Aeron Remastered är andbara på grund av den flexibla syntetiska blandningen av sätet och stolens baksida. Patent Pellicle-membranet, som återskapar diffusionsprocesserna i människans hud, förhindrar värmeakkumulering. Dessutom hålls temperaturerna särskilt låga vid de vanliga tryckpunkterna.

Tack vare det förbättrade 8Z-pellikelmembranet och dess åtta variabla stödzoner erbjuder Aeron Remastered ett mer riktat stöd. Det beror på membranets olika tryckpunkter, som har olika hårdhetsgrader och elasticiteter.

Ännu lättare att konfigurera
Individuellt justerbar i höjd, lutning och lutningsspänning, armstödets höjd och armstödets vinkel är både klassikern och hans efterträdare. Tack vare den kinematiska lutningen anpassas båda Aeron-modellerna naturligt till kroppsrörelserna medan de arbetar vid skrivbordet.

Med Remastered är funktionen för framåtlutningen mer uttalad än tidigare. Inställningen av lutningsspänningen är också lättare att justera. Spakarna är lättare att komma åt och kan hanteras mer intuitivt.

Förbättrad armstödskomfort

Armstödet på Aeron Classic kan svängas upp och ner samt cirka 17 ° inåt och utåt. Med Aeron Remastered kan de dessutom justeras i djupet. Med inställningen i vinkel och höjd blir de 3D-armstöd. De kan köpas som vinyl- eller läderarmstöd.

Ny design ger lägre vikt

Aeron Classic väger 23 kg, kan hålla upp till 139 kg kroppsvikt. Remastered kan bära samma vikt men har blivit lättare. Materialbesparingar är orsaken till att Remastered har tappat två kilo. Det är därför den nya upplagan verkar vara lite slankare och mer definierad än dess föregångare.

En ljusare grundmodell

Till skillnad från klassikern, vars standardgrafitfärg på nätmaterialet nästan kan kallas svart, verkar nätmaterialet i Remastered ljusare - även om färgens namn förblir detsamma. Det mörka nätmaterialet visas i ett mörkare grått och skapar en skarp kontrast med ramen. Enligt designern Don Chadwick integreras Remastered därmed bättre i moderna kontor.